Sportlovsutflykt

Några av Ängens barn fick ta bussen ner till stan idag. Vi skulle låna böcker på biblioteket. För några var det första gången de var där medan några andra hade varit på biblioteket flera gånger innan. Vi tog av oss kläderna i källaren och åt vårt medhavda mellanmål där nere innan vi gick upp till alla böckerna. Alla barn som ville fick låna med sig en bok var till förskolan och sen lånade vi några till böcker som handlande om vårt kommande tema; “jaget”. Vi hittare även en superhjälte inne på biblioteket, Blända hette hon. Sen blev det buss tillbaka och vi kom precis lagom tillbaka till lunchen.

En rolig experiment

Vi ritade en streckgubbe med whitebordspenna på en tallrik och hällde ett glas vatten över!

Barnens tankar innan vi hällde vatten över var; det kommer lossna,explodera,smälta gunga och gå sönder.

Med spänning hällde vi vatten och då började streckgubben röra på sig! Vi provade även att skriva våra namn.

Förskolan ska sträva efter att varje barn:

· utvecklar sin nyfikenhet och sin lust att leka och lära,

· utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen. (Lpfö/98/10)

http://vimbloggen.se/wp-content/uploads/2018/02/img_0988.mov

Disco

På fredagarna har vi på nyckeln börjat med fredagsdisco. Barnen tycker det är roligt att röra sig till musiken och favoritsången är Drakensdans.

Förskolan ska sträva efter att varje barn;

• utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,

• utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,