Sportlovsutflykt

Några av Ängens barn fick ta bussen ner till stan idag. Vi skulle låna böcker på biblioteket. För några var det första gången de var där medan några andra hade varit på biblioteket flera gånger innan. Vi tog av oss kläderna i källaren och åt vårt medhavda mellanmål där nere innan vi gick upp till alla böckerna. Alla barn som ville fick låna med sig en bok var till förskolan och sen lånade vi några till böcker som handlande om vårt kommande tema; “jaget”. Vi hittare även en superhjälte inne på biblioteket, Blända hette hon. Sen blev det buss tillbaka och vi kom precis lagom tillbaka till lunchen.

Naturvetenskapligt experiment


Idag på samlingen genomförde vi på Dungen ett naturvetenskapligt experiment. Vi undersökte vad som händer om man sätter ett glas över ett ljus som står i vatten. Det var väldigt spännande att se när vattnet i glaset steg när ljuset slocknade ☺

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen”

Visasamling


Idag har vi haft visasamling där alla barn som vill har tagit med en sak hemifrån och visat den för kompisarna. På så sätt erbjuds barnen en möjlighet att träna sig på att synas och våga ta plats.

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga”

Skapade verksamhet

Denna veckan har vi skapat snögubbar! ☃️Förskolan ska sträva efter att varje barn: 

– utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama

– utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap