Samarbete 

Hände idag under utevistelsen: Efter att vi pratat om det beslutade barnen att de skulle åka ruchkanan tillsammans! 💜
“Förskolan ska sträva efter att varje barn  utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler”

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse att upptäcka, reflektera över och ta ställning till olika etiska dilemman och livsfrågor i vardagen”

Vi planterar tomater

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.” (Lpfö98)

Bamseloppet

I fredags genomförde vi bamseloppet. Vi promenerade till Myresjö arena, där vi hade fått äran att vara! Vi hade en jätte rolig fm tillsammans💜 och alla barnen var så duktiga som sprang i denna värmen.

Sommarutflykt

Idag var det dags för sommarutflykt för barnen på Ängen. Vi tog bussen in till centrum och mellanlandade i Linnéparken och åt mellanmål innan vi fortsatte vår utflykt till Kronobergs kungsgård. Väl framme blev vi bemötta av bonden Vivika som visade runt oss på sin gård. Det blev en riktigt härlig dag i solskenet.