Bild-färg-form projekt 

Bild-färg-form projektet fortsätter! Denna veckan har vi börjat arbeta med playdo-lera och vattenfärg. Vi har hjälpts åt att koka playdo-leran och idag målade vi FN-flaggor med vattenfärgen 🙂

Ängen firar FN-dagen

Efter vår gemensamma FN-samling utomhus med hela Bokhultet jobbade vi på Ängen vidare under samma tema. Vi målade FN-flaggor och gjorde fredsduvor. Vi pratade även om att Maria Montessori också jobbade mycket för freden och vi läste också böcker om Barnkonventionen, om alla barns rättigheter.

Bild-färg-form projekt 

Tillsammans med vår Vfu-student Annelie har vi startat ett bild, form och färgprojekt.

Denna veckan arbetar vi därför med fingerfärg! Några av barnen tycker det är roligt, medan andra tycker det fortfarande är lite obehagligt att få fingerfärg på händerna 🙂
Förskolan ska sträva efter att varje barn:

– Utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama 

– Utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap (Lpfö 98 rev 2016 sid. 10).

Svettigt värre…

Idag när halva Ängens barngrupp hade uteförmiddag gjorde vi Bamsegympa ute på gården. Roligt men svettigt. 

Vidare samlade vi även löv till en stor hög som vi kunde hoppa i. Kanske några av oss behöver en dusch ikväll…. 😉

Ängen gick till ängen… 

På uteförmiddagen i måndags gick vi på Ängen iväg till vårt nya ställe, en äng i närheten av hästhagarna vid Bokhultet. Vi fikade, klättrade träd, hoppade fr stenar och byggde vidare på vår koja. En mysig aktiv förmiddag.

Ängens höstpromenad 

Idag var det äntligen dags för Ängens årliga höstpromenad, eller nja… Det är faktiskt bara andra gången vi går den men det är så trevligt så den kommer med all säkerhet bli ett återkommande tema för oss på Ängen. 

Vi gick iväg mot skogarna runt Bokhultet och bort mot Norra Bergundasjön. Första stoppet åt vi vår medhavda matsäck. 


Med ny energi i magen gick vi vidare i skogen. Andra stoppet blev en aktivitet då vi skulle leta upp saker i naturen som var samma färg som på de papper vi hade med oss. Brun, grön, gul och orange. Vissa färger var lättare än andra. 

Nästa stopp blev en lek, Björnen sover.
Sen var det inte långt kvar till vindskyddet där Pernilla väntade med lunch. Hamburgare m bröd, mycket uppskattat av oss alla.

Efter lunch och lite frilek gick vi så den sista biten tillbaka till förskolan. Med strax över 4 km i våra duktiga barns ben och en massa frisk luft så kommer alla sova gott i natt… 

Uteförmiddag på Gläntan

Idag promenerade vi med ryggsäcken på ryggen- från baksidan till gården mellan husen. Det var inte helt enkelt att gå rakt med ryggsäck på ryggen. “Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga” (Lpfö 98 rev -16)

Efter mellanmålet kom barnen igång och lekte med varandra. Temat blev “Titt-ut lek”. Det är härligt att se hur barnen har blivit så trygga här på Bokhultet och hur de börjar samspela med varandra. “Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler” (Lpfö 98 rev -16).

Plantering 

Idag var några barn från Ängen och handlade växter på Plantagen. Massor av växter fick det plats på barnvagnen. Vita vinbär, blåbär, kärleksört, klematis och ljung. Väl tillbaka planterade vi dem direkt med hjälp av resten av barngruppen. Det blev så fint! Till våren får vi så och plantera mer av barnens önskningar.