Sommarförskola v.27-31 kontaktuppgifter till rektor m.m.

Under perioden 29 juni till och med 31 juli är det sommarförskola i VIM.
Kronan håller öppet v.27 och Wälludden är den förskola som håller öppet under hela perioden.

För att komma i kontakt med förskolorna går det utmärkt att ringa eller skicka sms till respektive avdelning eller förskola.
Wälluddens telefonnummer är: 0470 – 393 80

Om du behöver komma i kontakt med tillförordnad rektor under perioden gäller följande:
Vecka 27: Jessica Nilsson mobil: 072-180 69 39
Vecka 28: Johanna Paulin mobil: 072-388 42 38
Vecka 29: Emmeli Johansson mobil: 070-230 73 54
Vecka 30-31 Charlott Lundgren mobil: 070-994 23 15

Det finns ansvarig huvudman under hela perioden och rektor förmedlar vid behov, denna kontakt.

Glad sommar önskar VIM

En vecka i vårsol☀️

Denna vecka har vi varit ute så mycket vi bara kunnat! Vi har promenerat och upptäckt nya lekplatser runt vår närmiljö! Solen har lyst på oss och vi har haft härliga dagar 💕💕vi avslutade veckan med lite fredagsdisco😍

En fin vecka trots både storm och virus

Det har blivit mindre utevistelse än vanligt på grund av stormen. Vi har också blivit tvungna att skärpa våra hygienrutiner pga Coronaviruset. Trots detta har barnen varit nöjda och funnit sig väl tillrätta i den lite nya situationen. Idag har vi pratat med barnen om att vi är glada över att vi kan hålla öppet trots Coronaviruset och att det enda som är annorlunda för barnen i nuläget är att samtliga mat-övningar är tillfälligt borttagna, att vi lägger upp mat till dem vid alla måltider samt att vi är extra noga med att alla tvättar händerna innan måltider och efter toalettbesök.

Vår på Gläntan

Denna vecka har vi pratat mycket om våren inne på Gläntan. Vi har sjungit vårsånger och även dansat till sången om Halidar Trana. Vårt årstidsträd har också bytt skepnad med hjälp av barnen. Vi kommer att fortsätta att prata om våren ett tag och visa på de vårtecken som vi bl a kommer att hitta ute på gården. Vidare har vi även bytt ut vintertemat i vårt naturtittskåp ute i hallen och tanke är att vi ska fylla på med mer vår i skåpet allt eftersom.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar för att utveckla:

* Förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor och samhälle påverkar varandra.

* Förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växer och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen

Politiker på besök

Montessoriförskolan Kronan fick under fredagen besök av fyra Växjö-politiker. Kommunalrådet Anna Tenje, Pernilla Torneus, Ulf Hedin och Catharina Winberg välkomnades av två barnvärdar som guidade runt på Kronans tre avdelningar och tillsammans med rektor Lotta och övriga pedagoger berättade om montessoripedagogiken. Barnen bjöd på kaffe och det blev en väldigt lyckad stund. Förskolan passade på att bjuda på sångsamling för alla och även vegetarisk lunch. Barnen berättade att politikerna var tvungna att själva torka bordet efter sig.

En pojke undrade vilka fröknarna var och när han fick klart för sig att de bestämmer väldigt mycket i Växjö så utbrast han:- PRECIS DET VILL JAG OCKSÅ BLI!

Våra barn behöver uppleva att makthavare är riktiga människor som lyssnar på vad barn har att säga och vi vill ge dem dessa erfarenheter så de kan och vill ta ansvar i framtiden.

Vecka 9 på Ängen

Så kom äntligen snön. Vi tog tillvara på de härliga vinterdagarna och var ute och lekte i snön så mycket som möjligt. Nybakta kringlor smakade fint!

En gång i månaden har vi Visa-samling på Ängen. Det är stolta och modiga barn som sätter sig på stolen och berättar om sin sak inför alla andra. Barnen lyssnar nyfiket på varandra och räcker upp handen och ställer frågor.

Det har jobbats flitigt inomhus även den här veckan.

Experiment med färg

Idag har vi på spiran gjort ett experiment med salladsblad i karamellfärg. Vi har hällt upp vatten i glas och sedan hällt ner karamellfärg och satt ner ett salladsblad. Efter någon dag ska vi se om salladsbladet har sugit upp färgen i vattnet så att bladen har färgats.

“Tillit till sin egen förmåga” “Upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker”

Korvgrillning

I fredags förmiddag/ lunch gick vi till skogen för att grilla korv. Vi besökte platsen där vindskyddet är. Barnen fick till en början leta efter naturmaterial som vi samlade och tog hem till vår skaparhörna.  “Förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik” (Lpfö 18).