Lokaler och utemiljö Wälludden

framw

Montessoriförskolan Wälludden finns i en vacker kulturbyggnad vid Södra skogsägarnas huvudkontor, nära till naturreservatet Bokskogen. Vi har en stor härlig äng precis utanför vår gård, där man kan leka ”Under hökens vingar kom” och annat kul. På husets framsida ligger ett litet skogsparti som vi kallar ”Äppelsidan” på grund av alla gamla äppelträd – några väldigt klättervänliga!

På vår gård finns bland annat två sandlådor, motorikbana, grillplats, balansrep, snickarbänk, lekstuga, trähästar och en gammal träbåt som man kan ge sig ut på låtsasseglatser med.

Inne på Wälludden märks det tydligt att man befinner sig i en gammal kulturbyggnad: högt i tak, spegeldörrar och bevarade kakelugnar.  På husets övervåning huserar de äldsta barnen på avdelningen ”Salongen”. Nere finns ”Salen” och småbarnsavdelningen ”Gemaket” samt kök och rymliga hallar med barnens klädskåp.

Överallt är miljön anpassad till montessoripedagogiken och till barnens förutsättningar: små toaletter, låga bord och stolar, små ”träningskök” med diskbänk och spis i barnens höjd är bara några exempel.
bakw

 Salongen (3-5år)
1w 2w 2wb 3w 3wb 4w 5w 6w 7w 9w

Salen (2-3år)

10w 11w 12w 13w 14w 15w 16w 17w

Gemaket (1-2år)

18w 19w 20w 21w 22w 23w