Nytt på Äpplet

Nu har vi börjat landa i den nya terminen och gjort lite förändring i miljö och barngruppen. Bland annat har vi flyttat hyllan med almanackan från samlingen och ett barn/ vecka kommer att ansvara för att uppdatera den varje dag och berätta för oss andra vilket datum det är.

Alla barn har fått varsin porträttbild. Den hänger de upp på tavlan vid samlingsmattan när de kommer in på förmiddagen och plockar ner den innan de går ut på eftermiddagen. utifrån det pratar vi i samlingen om vilka som är här och vilka vi saknar :). Som vanligt att barnen duktiga på att anamma ny rutiner och får påminna oss vuxna.

Vi kommer att ha samling i tre olika grupper tisdag, onsdag och torsdag. Detta ersätter Strandgruppen och grupp Stjärna tillsvidare.   I samlingarna kommer vi till exempel att presentera montessorimateriel och leka lekar.

I ateljén kommer vi nu att ha lite friare skapande med återbruk av t.ex. kartong, toarullar mm.

Vi har en barnskötarstudent som kommer att vara hos oss i nio månader och det kommer även en förskollärarstundent under våren :). Mycket givande!

Vi önskar hjälp med att få ordning bland de röda påsarna med extrakläder i hallen, så att barnen får ökad möjlighet till självständighet och att de får hjälp med ordning i sin arbetsmiljö. Så kom ihåg att ta en titt, nya namnlappar finns på den första hyllan!

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar

• utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid
och förändring,

• utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap,

• utvecklar sin förmåga att fungera enskilt och i grupp, att hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt ta ansvar för gemensamma regler,