Förskolechef på Skolledarkonferens i Växjö

Under två dagar deltog förskolechef Lotta på skolledarfortbildning i Växjö Konserthus tillsammans med 150 rektorer och förskolechefer från södra Sverige. Första dagen ägnades åt hur man som pedagogisk verksamhet förebygger hot och våld – otäckt men viktigt område.
Innehållet för onsdagen var hur man håller som skolledare – väldigt många hoppar av uppdraget och det finns flera goda tankar på hur det kan ändras.

image

Här föreläser Jessica om attacken mot skolan Kronan i Trollhättan 2015 – mycket skakande att ta till sig. Säkerhet och trygghet byggs genom främjande arbete och inte genom låsta dörrar, var bland annat budskapet.
Torsdagen ägandes till gruppdiskussioner kring nya läroplaner och skolkommissionens utlåtande samt en fantastiskt rolig form av Interaktiv teater, där vi i publiken fick regissera skådespelare i olika situationer som uppstår i skolans värld. Det blev många goda skratt men också aha-upplevelser av allt ifrån kroppsspråkets betydelse till vikten av att lyssna på den som vill säga något.