Artighet och Grace på Dungen

Idag har vi pratat om hur vi ska vara mot varandra vid olika situationer. Som hur vi säger tack och hur vi kan trösta någon som är ledsen.Vi började med att träna på att säga tack genom att skicka runt ett ömtåligt musselskal och säga tack till den man fick musslan av.Maria Montessori skapade dessa övningar för att barnen skulle förberedas inför det praktiska livet.Sen läste vi boken om Syster Plus och Doktor Minus. De lekte doktor i skogen och fick många patienter som var ledsna för att de hade skadat sig på olika sätt. En leksaksbil hade kört för fort och gått sönder och en nalle hade ont i magen. Alla leksaker botades och tröstade med hjälp av plåster. Men vad hände då Minus och Plus skadade sig och plåstren hade tagit slut. Vad skulle trösta dem? Vi pratade om hur vi kunde trösta en kompis som är ledsen. Man kan blåsa och klappa gav barnen som svar. Plåster är också bra kom de överens om.