Pride på Ängen!

Idag har vi uppmärksammat Pride lite extra på Ängen!

Vi har tittat på och pratat om regnbågsflaggan under samlingen och många barn hade redan sett regnbågsflaggor på lite olika platser i stan under veckan. Vi förklarade för barnen att flaggan står för allas lika värde och rätten att få älska vem man vill. Kille och kille. Tjej och tjej samt kille och tjej. Vi tittade också på lite bilder från Pridetåget i Stockholm förra året. Barnen var imponerade av alla regnbågsflaggor och färgglada människor som dansade fram.

På vilan efter maten läste vi böcker som berörde detta tema, då Allan i boken bor med sina två mammor. Barnen fick också färglägga mandalas med Pridetema.

Nu är barnen väl förberedda inför morgondagens utflykt till city, då vi ska se hur många Pride flaggor vi kan hitta.

Syftet med att vi uppmärksammar Pride är att det är en del av vårt ständiga likabehandlingsarbete samt att det är en stor del av förskolans värdegrund.

I läroplan för förskolan står det bland annat att vi ska främja allas lika värde och att inget barn (eller vuxen) på förskolan ska diskrimineras för exempelvis sin sexuella läggning, trosuppfattning och etniska tillhörighet.