Femårsträff på Wälludden

Igår, tisdag, hälsade Bokhultets och Kronans femåringar på hos sina kompisar på Wälludden. Medan vi väntade på att alla barn skulle komma till förskolan lekte vi på “Äppelsidan”. 

   
 
Sen samlades alla för ett pass Naturskola med Carina, som idag hade förberett ett natur-fia-spel. Barnen delades in i fyra lag och varje lag fick leta upp sin egen spelpjäs i naturen. Sen fick varje lag en skål med en tärning i. Antalet prickar på tärningen talade om vad hela laget skulle göra. Det lag som flyttat sin spelpjäs ett varv först på spelplanen vann. 

   
  Vi började med att gå igenom spelets regler.   
  Såhär såg spelplanen ut.   
Ja! Vi slog en 4a, då blir det en gruppkram.


Här står lag fyra redo för att slå med tärningen. 

  
Fem varv kring trädet var det ja…
Spelet var mycket uppskattat av barnen som nu började bli hungriga. Vilken tur att vi fick mellanmål och även hann jobba med materialet på Salongen. 

   
 
Tiden gick så snabbt och plötsligt blev det dags för Kronan och Bokhultet att åka bussen tillbaka för att äta lunch.  
   

 Det var roligt att åka buss baklänges!

Denna dag uppfyllde en lång rad med mål från läroplanen för förskolan. Bland annat så fick barnen möjligheten att;

“Utveckla sin motorik koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande” 

och 

“utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring” (Lpfö 98 rev 2010:10).

Men framförallt var meningen att våra femåringar skulle träffas för att göra något kul ihop och skapa nya kompisband mellan förskolorna. Så tack Wälludden för denna dag!