”Ibland brukar vi föräldrar hjälpa till på förskolan”

diskaDet var förklaringen som min dotter fick när hon upptäckte att jag stod i förskolans kök och diskade soppskålar, glas, bestick och grytor från hennes lunch. Klockan var fyra och jag gjorde mitt jourpass eftersom någon pedagog var hemma pga sjukdom denna dag.

Det kändes bra att kunna rycka in och göra en punktinsats för att underlätta arbetet för de pedagoger som var på plats, så att de kunde lägga sin tid på barnen i stället för på disken.

Föräldraengagemanget är viktigt inom vårt föräldrastyrda kooperativ VIM. När man går med i föreningen förbinder man sig till att bidra med ett visst antal timmar per år. Men den stora vinsten och poängen är ju att få vara delaktig och kunna påverka sitt barns förskola.

Här på bloggen kan du läsa mer om vilka möjligheter det finns att engagera sig i föreningen och påverka beslut som rör förskolan.

VIM- ett föräldrakooperativ
Föräldrainsatser inom VIM

//Lotta, nyvald ordförande och mamma till Joni 3 år.