Bamseloppet

Med bra förberedelser, fint väder, uppvärmning till Bamselåtar och laddade barn blev Bamseloppet en rolig tillställning där alla barn hade möjlighet att delta och ta sig runt den korta eller den lite längre banan. Barnens ögon glittrade när de spurtade in i mål påhejade av kompisarna. Flera barn sprang banan om och om igen. Efteråt var vätskestationen uppskattad precis som medaljen som händes kring barnens hals. Tack för en mycket lyckad tillställning.

Experiment med vatten och luft

Vad händer om vi lägger en clementin i ett glas med vatten?

Barnens hypoteser:

-clementinen sjunker

-clementinen flyter

-vattnet svämmar över

-vattnet blir orange

Vad händer om vi lägger bomull i ett glas med vatten?

Barnens hypoteser:

-bomullen flyter

-vattnet svämmar över

Förskolan ska sträva efter att varje barn:

– utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap. Lpfö 98

Slime

Idag har vi experimenterat med kemikaliska processer. Vi skapade en super elastiskt slime genom att blanda ansiktsmask, raklödder och linsvätska! Färg och glitter skulle man också ha. 😍Vi pratade även om hur olika medel reagerar med varandra och vad som hände! 😊

Vårmaskerad på Wälludden

Idag var det dags för vårfest med maskerad, skattjakt, fruktbuffé, sång och dans! Vi fick se många vackra och spännande maskeradkostymer som prinsessor, älvor, robotar, superhjältar, påskkärringar m.m. En rolig och lyckad dag!

Skattjakt

Idag fortsatte vi vårt arbete med språklig medvetenhet utomhus. En spännande skattjakt med många skatter lockade barnen att leta efter bokstäver. Tillsammans hittade vi många bokstäver som vi kände igen och kunde ljuden på.

Bokstäverna använde vi för att bilda olika ord. Barnen visade stort intresse och glädje över att bilda ord med bokstäverna och hjälpa varandra.

Naturskola

I dungen låg nyfallen snö och de ändå som lämnat spår efter sig var några djur.

Vi hittade knoppar på boken, Långe Bok. Tänk att våren är här ändå trots all snö!