Förälder på besök

I onsdags hade jag förmånen att vara med och sitta på stolen.

När vi hade kommit in var det dags för samling. Alla barnen satte sig lugnt och stilla på mattan efter att de hade satt upp sin bild på tavlan, som visade att de var här idag. Samlingen kunde börja. Vilket fint sätt att börja morgonen på!

Inför Lucia bakas det pepparkakor för fullt och det är verkligen imponerande att se vilket lugn pedagogerna har med barnen. Min son satt en lång stund och kavlade och la upp fina pepparkaksgubbar på plåten.

När det var dags för mellanmål kom min son till mig bärandes på en silverbricka där det stod en kaffekopp med fat och en liten kanna med kaffe samt en knäckemacka. Han var mycket stolt när han överlämnade brickan!  Sedan satte han sig själv vid barnens lilla bord, med plats för två barn och började äta mellanmål med en kompis. Det är fantastiskt att se hur Montessoripedagogiken fungerar i det vardagliga livet för barnen på förskolan!

Stort tack för att jag fick besöka er! Ni, alla pedagoger är otroligt proffsiga och tack vare er kunskap och engagemang får barnen en harmonisk och lärande miljö att vara i!

Stina Rydström,  förälder på Wälludden

image